Van Bratislava naar Terchova
Door: Michelle
Blijf op de hoogte en volg Stefan en Michelle
15 Juli 2006 | Slowaakse Republiek, Terchová
Na het droppen van onze spullen zijn we het centrum ingegaan. Bratislava is veel kleiner dan je zou verwachten en je bent dus ook best snel overal doorheen. Momenteel waren er allemaal leuke dingen te zien omdat er zomerfestivals waren. Zo was er bijvoorbeeld zwaardvechten, dans, muziek, autos, etc.
Trouwens, dit toetsenbord is heel anders dan in Nederland, dus vandaar dat er zoveel spelfouten in zullen zitten.
De tweede dag zijn we meteen verhuist naar een ander hostel die iets goedkoper was en niet meer aan een hele drukke weg lag. Verder waren de keiharde bedden en de wcs zonder pleepapier en sloten hetzelfde. De douches waren wel beter.
De hele dag een beetje rondgeslenterd, kasteeltje bezocht en uiteindelijk gegeten op een grote boot op de Donau, waar wij natuurlijk net geen fotos van hebben genomen.
Vannochtend zijn we met de bus naar Terchova vertrokken, aan de rand van het Mala Fatra, het kleine Fatra, een mooi stukje natuur waar we morgen even kennis mee zullen gaan maken. Dit keer hebben we het beter gedaan en zitten we voor het zelfde geld als in Bratislava in een mega mooi chaletje aan een kabbelend beekje. We hebben ditmaal wel fotos als bewijs.
Vanaaf zullen we lekker ergens gaan eten met uitzicht op de prachtige heuvels en rotsige uitsteeksels waar we hier middenin zitten. De wandelschoenen staan al klaar. Het is hier trouwens ook beduidend minder warm, wat wel aangenaam is, omdat het echt niet te harden was in Bratislava. We zaten zowat als honden te hijgen van de hitte.
Onze camera heeft het trouwens spontaan begeven net voordat we in Slowakije aankwamen, waar we heel erg blij mee zijn. Daarom zitten we nu achter internet om eens te kijken wat er aan schort. We hebben gelukkig nog een andere, door michelle gewonnen, camera, waarmee we een paar fotos kunnen maken.
Als jullie daar trouwens toch niks te doen hebben, kunnen jullie even op zoek gaan wat foutmelding nummer41 betekent van een kodak camera. Misschien kunnen jullie ons helpen.
In ieder geval zullen we nu even zelf zoeken.
Nou, verder niet zo heel veel te vertellen, maar we houden jullie op de hoogte. Heel veel liefs en groetjes,
Michelle en Stefan vanuit Terchova
15 Juli 2006 - 20:15
Mariska:
Hoi Mies en Steef!! leuk om jullie stukje te lezen!!! Wel balen zeg van je camera, hopelijk komt t nog goed! Toen ik donderdag op t strand lag, heb ik naar alle vliegtuigen gezwaaid die overvlogen!! haha misschien zaten jullie wel in 1 van die vliegtuigen!! (en misschien ook niet) Nog heel veel plezier, en hoop snel weer een verhaal te lezen!!
-xxx- Mariska! -
15 Juli 2006 - 20:18
Puntje:
Nog 5 dagen en ik mag weg, hoewel ik dan wel in nederland blijf :)
Leuk om dat stuk zo over jullie te lezen..minder van al die ervaringen over de Hostels daar