Planning zomervakantie
Door: Michelle
Blijf op de hoogte en volg Stefan en Michelle
07 April 2006 | Nederland, Dordrecht
Vandaag hebben we de route bepaald die we nemen door Slowakije. We beginnen bij Bratislava en eindigen bij Kosice. De planning is als volgt:
1. Bratislava
2. Piest'any
3. Terchova
4. Zuberec
5. Stary Smokovec
6. Cerveny Klastor
7. Poprad
8. Hrabusice/Spisska Nova Ves (Slovensky Raj)
9. Kosice
Hieronder zal ik kort iets over de plekken vertellen en er eventueel links van foto's bij zetten.
1. Bratislava
Hoofdstad van Slowakije. Spreekt verder voor zich.
2. Piest'any
Spa-oord, met veel verschillende kuuroorden. Goedkoop en goed.
3. Terchova
Startplek van wandelingen door het national park Malá Fatra, of de kleine Fatra. Staat bekend om zijn rotsige omgeving en kloven.
http://www.ztt.sk/start.php?id=galeria&h=1024 --> linksonderin een jaargetijde kiezen om foto's te bekijken.
4. Zuberec
Een dorp waar de tijd heeft stil gestaan. Het stadje heeft veel middeleeuwse houten huisjes en ademt een middeleeuwse en rustige sfeer uit. Mooi wandelgebied.
5. Stary Smokovec
Hoogst gelegen dorp in Slowakije, midden in de Hoge Tatra. Niet toeristisch maar wel heel mooi en goed startpunt voor hike tochten.
6. Cerveny Klastor
Betekent 'rode klooster' naar het gelijknamige klooster in het dorp. Je kunt er een tocht over de Dunajec maken met een vlot. Die wordt geleid door traditioneel geklede mensen en er wordt traditioneel eten en drinken meegenomen op het vlot. Het water van de Dunajec is ruig en de tocht schijnt heel mooi te zijn.
7. Poprad
Grotere stad in het Hoge Tatra waar we lekker kunnen shoppen en evengoed de bergen in kunnen trekken.
8. Slovensky Raj
Slowaaks Paradijs. De precieze plek weten we nog niet. Zien we dan wel. Prachtig gebied met klim en klauterbanen, via roosters, ladders, touwen, etc. Ruige natuur, maar niet te hoge bergen.
9. Kosice
Tweede grote stad: 'hoofdstad van het oosten'. Eten, shoppen en feesten. Dan naar huis. Vanuit hier maken we nog een dagtocht naar Spissky Hrad, waar het grootste kasteel van Europa staat.
--------------------------------------------
Het vervoer doen we voornamelijk met bus en trein. Die plannen we op de slowaakse bussite en de duitste treinensite (internationaal). Voor een tocht met de bus van 4 en een half uur betaal je 220sk, wat ongeveer €5,80 is. De bus is een duurder vervoersmiddel dan de trein in Slowakije, maar het is, zoals je wel ziet, goed betaalbaar. Een overnachting heb je al voor €3.
Hierbij laat ik het voorlopig weer even. Later meer!
Michelle
09 April 2006 - 13:23
Sis:
Klinkt allemaal weer reuze interessant. Slowakije ben ik nog nooit geweest en ik kan niet wachten jullie verhalen te lezen erover :D -
24 Mei 2006 - 17:49
Mariska:
leuk die namen die je niet kan uitspreken !hnahhaa!! groetjes, Mariska -
26 Mei 2006 - 12:16
Nathalie:
Heej reisbikkel die op dezelfde dag gaat vliegen;) Al zin in je vakantie? Ik wel! We hebben vliegticket geboekt, interrailticket en 1e dagen hostel in Barcelona, dus het mag van mij gaan beginnen, ohnee backpack nog inpakken;) doeii xxx -
28 Mei 2006 - 15:38
Mies:
haha naat! tuurlijk heb ik zin! gaan we elkaar nog even uitzwaaien de 13e? misschien kan ik je vanuit het vliegtuig nog zien :D
ja, eerste nog even backpack inpakken... maar is ook leuk!