Dubrovnik
Door: Mies
Blijf op de hoogte en volg Stefan en Michelle
15 Juli 2009 | Kroatië, Dubrovnik
Ons eerste verslagje vanuit een zonovergoten land. Gisteren zijn we om 7uur vanaf Keulen Bonn naar Kroatie gevlogen. De reis erheen duurde langer dan de vlucht zelf, dus dat doen we voortaan niet meer, haha!
In ieder geval bedankt Ron, voor de rit!
De vlucht ging goed en was erg mooi! Het was heel helder, waardoor we precies zagen waar we vlogen. Vanaf Oostenrijk tot aan Kroatie hebben we aan een stuk door bergen gezien, gehuld in de wolken, echt een supermooi gezicht!
Trouwens, de y en de z zitten hier weer eens omgedraaid, dus als jullie gekken woorden zien staan is dat niet mijn schuld, haha, om mezelf alvast even in te dekken...
Nou toen we uit het vliegtuig stapten liepen we meteen een muur van warmte in. Om 9 uur sochtends was het dus al tegen de 30 graden!! Maar meteen even de wc in geschoten om mn lange broek uit te trekken (en een korte aan te doen uiteraard...). Toen zijn we vervolgens met de shuttle bus naar het centrum van Dubrovnik gereisd. Althans, het was de bedoeling dat we bij het centrum uitstapten, maar we zaten die man op dat moment alleen maar een beetje schaapachtig aan te kijken, waardoor de man maar besloot verder te rijden. Dus uiteindelijk, een pokke end buiten het centrum konden we uitstappen. Het was nžook nog steeds een beetje onwerkelijk voor ons, 3 uur terug was het nog koud en kon je je niks bij zon land voorstellen, en nu reden we langs prachtige kustlijnen vol met allerlei tropische bomen, inclusief palmbomen (jaja, bewijsmateriaal kan geleverd worden!!). We moesten dus een beetje omschakelen. Maar toen de knop eenmaal om was zijn we als een malle op zoek gegaan naar een slaapplek die we vrij snel vonden. Het werd ook vrij snel duidelijk dat het hier behooorlijk prijzig is. De kamer is klein, maar het bed is goed. Helaas kan ik dat van de badkamer niet zeggen maar dat laat ik aan jullie verbeelding over ;)
De oude stad is hier supermooi. Het is een middeleeuwse stad, gevat in een burcht, met talloze smalle straatjes, geplaveide wegen, en veel... HEEL veel toeristen... Ook dat is nieuw, want voor jullie moge duidelijk zijn dat dat een van de redenen is waarom we niet voor Lloret de Mar hebben gekozen. Maargoed, niet teveel aandacht schenken aan de proppers die hun menukaarten zowat IN je neus stoppen en ermee lopen te zwaaien in je gezicht, en stoicijns door blijven lopen.
Gelukkig hebben we extra geheugenkaartjes gekocht voor de camera, en dat is maar goed ook, want dit is werkelijk waar beeldschoon. Ik kan het zeker als attractie aanbevelen aan mensen die nog geen idee hebben waar ze heen kunnen! Het barst hier trouwens van de pizzeria,s dus we moesten ons best doen om iets anders te vinden. Uiteindelijk hebben we wat weten te vinden, maar vandaag willen we voor het eggie gaan en gamba,s gaan eten aan de kust.
Na het eten hebben we op een ongelooflijk yuppenterras gezeten, met echt een VET mooi uitzicht over de zee, waar we rechts van ons de zon in de zee zagen zakken (zo en dat 3x snel zeggen) en links van ons een dorpje met mooie knipperende lichtjes in het donker, en VOOR ons de eindeloze zee, super blauw trouwens... Met af en toe een bootje dat voorbij kwam varen. Het terrasje lag tegen de rotskust aan, dus ze konden daarom prijzen hanteren van meer dan 5 euro voor een biertje. Zo, geniet van je drankje haha!
Vandaag lekker uitgeslapen en daarna zijn we gaan zwemmen! Eerst een ritueel van een half uur lang om mezelf in te smeren, goh wat een werk is dat! Als we vaker gaan zwemmen moeten we nog een traytje zonnebrand in gaan slaan vrees ik...
We hadden een super spot ontdekt ergens beneden aan de rotskust waar ook nog een stukje schaduw was! Het water was wel even koud, maar je koelt er dan ook lekker van af, want geloof me, het is hier echt BLOEDheet!! Zo hebben we toch nog aan de zee gelegen (een strand is er niet) en gezwommen.
Morgen gaan we met de bus naar Montenegro, naar Kotor. Om 10.30 gaan we met de bus. Laten we hopen dat die airco heeft... of geen raampjes...
Vanavond gaan we dus lekker gamba,s proberen te eten, want daar zijn we allebei erg nieuwsgierig naar, en waar kun je het beter uitproberen dan een de kust!
Nou mensen, ik brei er een eind aan, anders komen jullie ook niet meer toe aan jullie bezigheden ;)
Ik hoop voor jullie dat het inmiddels ook lekker weer is daar, maar niet zo warm als hier, de meter stijgt ver boven de 30 graden uit inmiddels...
Hoe gaat het daar met iedereen? Ben erg benieuwd, reageer maar lekker, dan hebben we het idee dat we iets dichterbij huis zijn!!
Iedereen heel veel groetjes van ons en ons volgende verslagje zal vanuit Montenegro (Kotor).
Veel groetjes van ons!!
Mies en Steef
15 Juli 2009 - 15:15
Marjolein:
Hmm als eerste reageren staat wel heel fanatiek ;) Maarja, je moet wat als je verplicht thuis zit (op guuzepuus passen) en de zon al de hele middag verstoppertje speelt...Ik moet zeggen dat je het heel aantrekkelijk hebt opgepend want ik zie het heel erg voor me. Dat het daar zo toeristisch is joh, wist ik wel van Istrië maar daar zitten jullie toch niet?
Geniet er maar lekker van, jullie hebben het verdiend! Ik wacht met smart op het volgende verhaal.
xx
15 Juli 2009 - 19:08
Aimée En Kees:
Wat een enthousiaste verhalen, een goed begin van een super vakantie hopelijk. Hier is het ongeveer 25 graden en de zon komt af en toe achter de wolken te voorschijn. Voor komend week-end geven ze slecht weer op dus de bbq (met de familie) gaan we maar verzetten.
Volgens het nieuws is het bij jullie nu al 37+ graden. Goed smeren en veel drinken hoor, (alleen dan geen dure drankjes van 5 euro).
Sterkte met het busreisje morgen, we zijn benieuwd naar jullie volgende verhalen.
Liefs Kees en Aimée. -
15 Juli 2009 - 19:10
Pippie En Mick:
Mauw, miauw, maaaaaauw, miiiiiaaaaaauuuw, mauuw? Miiiauw mauw, nff nff...
Miauwwww -
15 Juli 2009 - 19:40
Frank:
Woef Woef Woef !!
Nee hoor, dit is een echt berichtje ;)
Erg leuk verhaal hoor !! Ik wist niet dat het daar zo mooi is joh, als ik het zo hoor lijkt het net een (duur) paradijs !!
Succes met de busreis en tot horens ! :)
Frank -
16 Juli 2009 - 14:07
Kimberly:
Wat fijn meissie :D Geniet van jullie welverdiende vakantie.
Ga lekker genieten van het weer en de prachtige omgeving :) Ben erg benieuwd naar foto's.
Liefs,
Kim -
17 Juli 2009 - 07:14
Jan, Es En Evi:
Hahaha jij hebt echt je beroep misgelopen.... zou schrijftser toch niet iets voor jou zijn?
Het is zo grappig om te lezen en ik hoor het je zeggen!
Jullie zitten echt al helemaal in vakantiesferen! Misschien leuk om te weten dat hier op dit moment de regen met bakken uit de hemel komt vallen. Dan waardeer je die zonnestralen nog meer, ook al staat het zweet op je neus! hihi
Wij wensen jullie nog veel plezier toe! Liefs van Jan en Es en een kusje van Evi -
17 Juli 2009 - 07:15
Es:
Haha schrijftser.. voor mij is het beroep duidelijk niet weggelegd!
17 Juli 2009 - 09:28
Ron En Marja:
Na Keulen lag ik om half negen al weer op bed om effen bij te slapen. Ondertussen zaten jullie al in Kroatië. Da's snel!Vandaag is het hier wat frisser, maar de afgelopen dagen was het hier ook warm en drukkend. Niet zo warm als bij jullie;goed blijven smeren en vooral geen zand met de olie mengen. Maar daar heb je Stefan met zijn gevoelige handjes toch voor meegenomen. Een aangename reis met de airco/arko-bus naar Montenegro en we blijven je reis volgen vanaf de Drentse boerderij.
Goede reis en veel plezier samen in Montenegro te ontdekken.
Groetjes
Ron en Marja -
17 Juli 2009 - 12:57
Rebecca:
hey meid!
fijn om te horen dat jullie het fijn hebben daar!
ben benieuwd naar het volgende verslag ;)
liefs Rebecca